Lecytyna słonecznikowa w płynie 5kg

Lecytyna słonecznikowa w płynie 5kg
  • Lecytyna słonecznikowa w płynie 5kg
(Zdjęcia mają charakter ilustracyjny)
Produkt ID
1000032
375.00,- złCena z VAT
dostępny w magazynie
Przy zakupie produktu zyskujesz 75 punktów lojalnościowych
(opłata za recykling jest liczona w cenie)   
• Lecytyna słonecznikowa w płynie
• Zamiennik za żółtka i masło
• idealne dla weganów
• non GMO
• 5kg


Opis produktu
 

Lecytyna słonecznikowa jest czysto naturalnym, ziołowym suplementem diety człowieka, która jest alternatywą dla lecytyny sojowej. Słonecznik jako roślina nie jest związany z genetyczną modyfikacją i nie zawiera alergenów. Korzyścią lecytyny słonecznikowej to neutralny smak i zapach. Lecytyna jest mieszaniną fosfolipidów, która w organiźmie człowieka, jest obecna w każdej komórce ciała, zwłaszcza jako składnik błon komórkowych oraz, jest bardzo ważnym elementem składowym mózgu i tkanki nerwowej. Lecytyna słonecznikowa posiada szereg korzystnych fosfolipidów. Głównym składnikiem czynnym jest cholina. Odżywczy wpływ choliny na organizm:
 

  • Cholina przyczynia się do metabolizmu homocysteiny. Homocysteina jest aminokwasem, który jest obecny u każdego czlwowieka we krwi i jest tworzony cięciem białka.
  • Cholina przyczynia się do metabolizmu lipidów, co pomaga w utrzymaniu poziomu cholesterolu w postaci rozpuszczalnej i zapobiega jego akumulację w naczyniach krwionośnych. Jest ważnym składnikiem żółci, która jest niezbędna do trawienia tłuszczów.
  • Cholina przyczynia się do utrzymania normalnych funkcji wątroby. Jeśli w diecie nie ma wystarczającej ilości choliny , może to powodować duże nagromadzenie ilości tłuszczu w wątrobie tzw. stłuszczenie wątroby.
 

Sposób użycia
 

Lecytyna jako czysto naturalna substancja w postaci emulgatora, w środkach spożywczych zapobiega oddzieleniu wody z olejem, przyczynia się do większej objętości ciasta i spowalnia żółknięcia tłuszczów. Lecytyna jest przydatna do pieczenia chleba i ciast, w produkcji czekolady, polew, również jako zamiennik za żółtka i masło. Zalecana dawka do ciasta na chleb to łyżka na 1kg, jako substytut jajka 1 łyżka zastąpi 2 żółtka, jako suplement diety: 1 łyżeczkę dziennie.
 

Zalecane dawkowanie
 

Zalecana dawka do ciasta na chleb to 1 łyżka na 1kg, jako substytut jajka 1 łyżka zastąpi 2 żółtka, jako suplement diety: 1 łyżeczkę dziennie.
 

Składniki
 

Lecytyna słonecznikowa
 

Opakowanie
 

Produkt dostępny w opakowaniu 5kg
 

Producent
 

Vemica
 

Ogólne rady i ostrzeżenia
 

Produkt nie może być stosowany jako substytut zróżnicowanej diety. Przechowywać w miejscu niedostępnym dla małych dzieci. Nie nadaje się dla dzieci poniżej 3 roku życia, kobiet w ciąży i karmiących. Po otwarciu dobrze zamknąć i przechowywać w suchym miejscu.

(zastrzegamy sobie prawo do zmiany tych opisów i specyfikacji bez uprzedzenia)