Izomaltuloza - palatynoza

Izomaltuloza - palatynoza
  • Izomaltuloza - palatynoza
(Zdjęcia mają charakter ilustracyjny)
Produkt ID
1000047
EAN kod
8588004890145
17.00,- złCena z VAT
dostępny w magazynie
Przy zakupie produktu zyskujesz 3 punktów lojalnościowych
(opłata za recykling jest liczona w cenie)   
• Izomaltuloza - palatynoza
• Naturalny zdrowy cukier
• krystaliczny proszek
• GI = 32
• dla diabetyków
• 250 g


Opis produktu
 

Jest to nowa generacja cukru wykonana z czysto naturalnych surowców (burak cukrowy). Izomaltuloza jest disacharydem, który przybiera postać białego, krystalicznego proszku. Nazywamy to zdrowym cukierem, ponieważ ma bardzo niski indeks glikemiczny (IG = 32), zapobiega tworzeniu się płytki nazębnej i próchnicy.
 

Ma smak podobny jak cukier (sacharoza), w organiźmie uwalnia się wolniej. Jest całkowicie strawny, trawienie i wchłanianie jest zakończone pod koniec jelita cienkiego. Trawienie jest procesem powolnym i zazwyczaj zapewnia niższy wzrost cukru we krwi, co by nie obciążać organizm wytwarza zapotrzebowanie na insulinę. Niski indeks glikemiczny pozwala uzyskać wyższy odsetek energii z utleniania lipidów, a tym samym spalanie tłuszczu. Dlatego pomaga obniżyć i stopniowo zmniejszenia tkanke tłuszczową bez utraty masy mięśniowej.
 

Zastosowanie: Jest lepszym wyborem kalorii dla dzieci i dorosłych, poprawia koncentracje. Nadaje się jako zastępczy słodzik dla diabetyków. Dla osób aktywnych fizycznie i sportowców w celu uzupełnienia glikogenu mięśniowego w ciągu dnia.
 

Izomaltulozę można dodawać do różnych napoi i żywności, ponieważ jest stabilny i odporny w kwaśnych środowiskach. Sprawdzona jest także odporność na mikroby i bakterie kwasu mlekowego, więc nadaje się też do mleka.
 

Wartość odżywcza w 100g
 

Wartość energetyczna 400kcal ( 1700 kj)

Białko 0 g

Węglowodany (min.) 99 g

Tłuszcze 0 g
 

Sposób użycia
 

W porównaniu z sacharozą (cukier buraczany) izomaltuloza jest o połowę mniej słodsza, co pozwala jej na łączenie z innymi węglowodanami i substancjami słodzącymi. Profil smakowy ma identyczny.
 

Dla sportowców
 

1 - 3 razy dziennie między posiłkami. Wymieszać 30g (1 łyżka -10 g) izomaltulozy w wodzie lub odtłuszczonym mleku.
 

Składniki
 

Izomaltuloza (izomaltuloza jest źródłem glukozy i fruktozy).
 

Producent
 

Vemica
 

Ogólne informacje i porady
 

Przechowywać w suchym miejscu, niedostępnym dla małych dzieci w opakowaniu szczelnie zamkniętym, w temperaturze do 25 °C. Nie należy przekraczać określonej dziennej dawki. Nie stosować jako substytut zróżnicowanej diety.

(zastrzegamy sobie prawo do zmiany tych opisów i specyfikacji bez uprzedzenia)