![]() |
Opis produktu
Zawiera zdrowe nie modyfikowane genetycznie sojowe białko z niską zawartością tłuszczu oraz nie zawiera laktozy. Pomaga regulować poziom cholesterolu, a tym samym zmniejsza ryzyko chorób serca. Posiada wysoką koncentrację aminokwasów BCAA i glutaminy, które w połączeniu z optymalnym treningiem zwiększa wzrost mięśni. Białko 90% AminoVit posiada przyjemny smak i doskonałą rozpuszczalność. W procesie produkcyjnym są wyodrębniane fitoestrogeny, co nadaje się do długotrwałego stosowania, zarówno dla mężczyzn i kobiet. Dostępne w naturalnym smaku. Produkt idealny również dla weganów.
Pozostałe składniki to są młode liście jęczmienia, które są bardzo skuteczne, bogate w składniki odżywcze, żywnośc z dużą ilością błonnika, naturalnych kompleksów witaminowych, minerałów, enzymów, aminokwasów i tysiące innych składników odżywczych.
Białko odgrywa bardzo ważną rolę w utracie wagi. Przy ograniczeniu żywności i różnych dietach ciało traci istotne składniki odżywcze .Przy racjonalnym odchudzaniu i usuwania nadmiaru masy ciała jest ważne, aby spalić tłuszcz podskórny podczas budowania masy mięśniowej. W wielu dietach, w których zasadą jest mniej jeść jest wyniszczająca dla białek - proteiny, które są niezbędne w utracie wagi. Spalanie kalorii odbywa się tylko w mięśniach,. Jeśli organizm ma niedobory białka, będą spalać nie tylko tłuszcz, ale również może nastąpic utrata masy mięśniowej. Jednakże, jeśli organizm otrzymuje więcej kalorii, natychmiast przechowywane są w rezerwie tłuszczu w celu zapewnienia wystarczającej ilości energii dla poprawnej pracy mięśni.
Korzyści zielonego jęczmienia dla sportowców
Wartości odżywcze w 100 g
Energia 1613 kJ (380 kcal)
Białko 89 g
Węglowodany 3,8 g
Tłuszcze 1,1 g
Zawartość głównych aminokwasów w białku sojowym
Treonina 3,20%
Tyrozyna 3,11%
Seryna 4,34 %
Fenyloalaniny 4,46%
Kwas glutaminowy 17,99%
Lizyna 5,30%
Glicyna 3,54%
L-histydyna 2,24%
Alaniny 3,46%
L-arginina 6,90%
Cystyna 1,34%
Tryptofan 1,10%
Metionina 1,30%
Kwas asparaginowy 9,64%
Izoleucyna 3,97%
Valie 3,68%
Leucyna 7,24%
Arginina 6,71%
Zawartość głównych witamin znajdujących w zielonym jęczmieniu
beta karoten, kwas foliowy, witamina A, witamina B1, witamina B2, witamina B3, witamina B5, witamina B6, witamina C, witamina E, witamina K
Zawartość głównych składników mineralnych znajdujących się w zielonym jęczmieniu
Bor, potas, fosfor, magnez, chrom, krzem, mangan, miedź, sód, wapń, cynk, żelazo
Sposób użycia
Od 20 do 50 gramów dziennie w razie potrzeby, 25 g proszku wymieszać w 200ml wody
Składniki
izolat białka sojowego, jęczmień zielony
Opakowanie
Jest dostępny w opakowaniu 2700g